NaNoWriMo: De Sprookjesjager 2

Wie mij volgt op Instagram heeft het misschien wel gezien, maar begin deze maand begon het toch te kriebelen toen ik schrijfvriendinnen voorbereidingen zag treffen voor de Novel Writing Month November. En toen ineens… deed ik mee! Het gaat eigenlijk hartstikke lekker; ik zit op dit moment op 39.007 woorden. Toegegeven; ik ben niet met 0 woorden gestart. In 2018 was ik al aan dit project begonnen en ik had dus al een slordige 17.000 woorden op papier staan. Ik besloot echter om dit project tijdens de novembermaand een groeispurt te geven. Welk project? De Sprookjesjager deel 2, het vervolg op Kort en gelukkig!

Tijdens het schrijven lekker naar sprookjesland afreizen ❤

November start…

Zoals gezegd was ik al begonnen aan dit vervolg, maar was daarna meegesleept in allerlei andere leuke projecten. Daardoor was dit verhaal helemaal naar de achtergrond verdwenen. Toen ik echter nadacht over een project voor NaNoWriMo kwam dit project weer tevoorschijn en ik zag dat ik al 17.000 woorden had geschreven. Ik besloot om op 1 november te beginnen met alles teruglezen en meteen aan te passen waar ik ontevreden over was. In zekere zin ben ik dus wel weer bij hoofdstuk 1 begonnen. Tot mijn verrassing was ik erg tevreden over hetgeen ik tot nu toe had geschreven en ik voelde me onwijs geïnspireerd om er mee verder te gaan.

Samen met schrijfpoes Nova

Titel voor deel 2

Ik had al een werktitel verzonnen voor deel 2, maar plotseling voelde deze titel niet meer passend. Een andere titel drong zich naar voren, eentje die veel beter aansluit bij de inhoud van het boek en die ook nog eens net zo’n knipoog naar sprookjesvertellingen bevat als Kort en gelukkig. Aangezien deel 2 gaat over een gezin dat uit Hongarije naar Nederland gevlucht is voor de Sprookjesjager, vond ik de titel In een land hier heel dichtbij een mooie vondst.

Work in progress

Heel anders dan deel 1

De Sprookjesjager is een serie boeken waarin telkens andere personages de hoofdrol hebben. De verbindende factor is het personage van de Sprookjesjager. Deel 2 gaat dus niet meer over Nadine, maar over Orsolya, die vijf jaar geleden in het holst van de nacht met haar familie naar Nederland gevlucht is vanuit Hongarije nadat haar broer het slachtoffer is geworden van de Sprookjesjager. Inmiddels heeft het gezin hier een leven opgebouwd, maar de schaduw van de Sprookjesjager blijft op hen loeren. Daarom hebben ze allemaal een schuilnaam aangenomen en mogen de kinderen van hun ouders geen publiciteit opzoeken. Het gezin van Orsolya is in tegenstelling tot Nadine in deel 1 dus juist heel erg bekend met de wereld van de incarnaties van sprookjesfiguren. De lezer leert deze wereld in dit tweede boek beter kennen, evenals het personage van de Sprookjesjager. Verder wordt dit tweede boek een stuk dikker dan het eerste boek en krijgt het ook meer lagen.

Afleidend schrijfpoesje…

Toegegeven, ik speel een beetje vals deze maand door mijn vliegende start van 17.000 woorden. Maar ergens gaat het mij niet zozeer om het in één maand tijd schrijven van 50.000 woorden. Veel belangrijker vind ik het dat ik aan het eind van deze maand kan zeggen: het heeft een hele tijd stilgelegen, maar hij is er, die eerste versie! En stiekem ben ik eigenlijk niet bang dat ik die 17.000 ontbrekende woorden deze maand niet zal schrijven; de kans is erg groot dat ik ze nog wel voor een ander project schrijf. Het is namelijk nu ook weer niet zo dat ik na dit manuscript zonder projecten zit 😉 Als Lily Frank werk ik bijvoorbeeld ook met Lizzie van den Ham aan een follow-up na het succes van Het Lied van mijn Hart! Maar eerst die eerste versie van In een land hier heel dichtbij. Wat vinden jullie van deze titel voor het tweede deel?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s