Over Marijke F. Jansen

‘Wat wil je het allerliefst bereiken?’ vroeg hij haar zacht.
‘Wat is je mooiste droom?’

‘Om verhalen te schrijven,’ zuchtte ze, zonder na te denken.
‘Om verhalen te schrijven die anderen graag lezen.’


Marijke F. Jansen werd op donderdag 24 april 1986 geboren in Dronten te Flevoland. Al op jonge leeftijd wist ze al dat ze later schrijfster wilde worden, aangezien ze dol was op verhalen. Vooral op sprookjes en happy endings.

Debuut

In 2012 werd Marijke tweede bij de schrijfwedstrijd van young-adults.nl en haar novelle Muze werd samen met de verhalen van Eva Moraal en Isabel Peters gepubliceerd in de bundel Dark Romance – Verboden verlangen.


Kortverhalen in bundels

Kortverhalen en novelles bleken haar goed te liggen; ze schreef ook verhalen voor de verhalenbundels Magisch, Wonderland, Brave New Love, Er was eens en meest recent: Er was eens – Het hart van een schurk. Voor het schrijven van het verhaal voor Er was eens (Bevroren) haalde ze inspiratie uit de boeken van Sarah Crossan, die haar op een andere manier naar poëzie en met name het vrije vers lieten kijken. Voor het verhaal Moerasmeisje (bundel Er was eens – Het hart van een schurk) liet ze zich eveneens inspireren door poëzie.


Serie De Sprookjesjager

In 2017 verscheen van haar hand het boek Kort en gelukkig, een sprookjeshervertelling. Kort en gelukkig is het eerste deel van de serie De Sprookjesjager. Begin 2020 verscheen het tweede deel in de serie: In een land hier heel dichtbij. Er komt nog een derde deel: In het bos daar woont de jager.

Boekpresentatie tijdens de Gothic en Fantasybeurs 2017

Pseudoniem: Lily Frank

Sinds 2014 schrijft Marijke onder het pseudoniem Lily Frank ook feel goodverhalen met een “happy end”. Denk aan verhalen waarbij je heerlijk weg kunt zwijmelen, maar die iets verder gaan dan die eerste kus in het portiek 😉


Poëzie

Marijke vindt het ook leuk om gedichten te schrijven. Sinds 2019 heeft ze hiervoor een apart account op Instagram, onder de naam @PolderPoet.

@PolderPoet

Dagelijks leven

In het dagelijks leven werkt Marijke bij de bibliotheek in Lelystad. Dat doet ze met ontzettend veel plezier en niet alleen maar omdat ze dan de hele dag in een omgeving werkt met heel veel boeken. ‘De bibliotheek is van onschatbare waarde voor de samenleving,’ vindt de schrijfster. ‘De bibliotheek werkt hard om kinderen te helpen zonder taalachterstand de basisschool te verlaten, om laaggeletterdheid tegen te gaan en om een plek te bieden waar mensen kennis halen en brengen, om even een paar voorbeelden te noemen. Ik vind het geweldig dat ik hier mijn bijdrage aan kan leveren.’


Heb je één van haar boeken of een kort verhaal van haar gelezen? Marijke is erg benieuwd naar jouw mening. Laat het haar weten via Instagram, Facebook of Goodreads!