Signeren op Winter Castlefest

Toen Cathinca van Sprundel enige tijd geleden vroeg of ik haar wilde helpen in haar boekenstand tijdens Winter Castlefest en dat ik mijn eigen boeken dan ook mee mocht nemen, hoefde ik niet heel diep na te denken. Het leek me ontzettend leuk! Afgelopen weekend, 23 en 24 november, was het zover. Graag vertel ik jullie hoe ik het weekend heb beleefd!


Een kostuum

Als je naar zoiets als Winter Castlefest gaat, wil je uiteraard wel een mooi kostuum. Cathinca had me echter gewaarschuwd dat het koud zou worden en dat ik me warm aan moest kleden. Reden voor mij om warme stof te bestellen om een nieuwe rok te maken. Ik besloot om aan te sluiten bij mijn boeken Wonderland en het verhaal Bevroren uit de bundel Er was eens. Op de blauwe voorkant van Wonderland staat namelijk een koninklijke vrouw in het wit en Bevroren is gebaseerd op Frozen en De Sneeuwkoningin. Ik ging dus als Sneeuwkoningin. De rok ging redelijk makkelijk en was een of twee weken van tevoren af. Maar op vrijdag 22 november besloot ik dat ik ook een warme mantel moest hebben. Bij de Action kocht ik een witte flanellen deken en thuis vond ik nog een grijze. Vervolgens heb ik mijn Outlandercape nagemaakt. Een project dat we me tot 1:00 uur die avond bezighield! Maar goed, hij was wel draagbaar de volgende dag 😏


Voorbereidingen

Naast kleding, moesten er natuurlijk ook boeken en promotiemateriaal mee. In de maand november ben ik heel druk geweest met het vervolg op Kort en gelukkig en ineens bedacht ik dat het een handig idee was om alvast aan te kondigen dat het vervolg eraan zit te komen! Ik vroeg Jen Minkman of ze met spoed de eerste versie van de cover van deel 2 wilde ontwerpen en maakte daarmee een aankondigingsposter en een hele stapel voorpublicaties met de proloog van In een land hier heel dichtbij.


Stand

Onze stand bleek zich te bevinden in The Great Hall, een grote tent met een muziekpodium, bar, overdekt terras, gezellige standjes en, heel belangrijk, een heater! Mijn zorgvuldig genaaide manteltje kon bij binnenkomst dus meteen uit. Cathinca stond helemaal links met haar boeken, daarnaast was plek voor mij en Mascha Schoonakker en de meest rechtse hoek was ingericht met boeken van uitgeverij Dutch Venture Publishing.


Veel leuke gesprekken

Ik heb genoten van het werk in de stand. Je komt met zoveel leuke mensen in gesprek! Soms gaat het over boeken, andere keren over het festival, kostuums, het weer of hele verrassende andere onderwerpen. Het mooiste kostuum vond ik Roodkapje, haar Grote boze Wolf en hun dochtertje Wolf. Ik moest dan ook even vragen of ze met Er was eens op de foto wilden! Ook leuk was het gesprek met de in verlichte jurk gestoken Irene die boeken kocht en die jarig bleek te zijn!


Collega’s

Een van de dingen die ik zo leuk vind aan dit soort festivals is de mogelijkheid om met collega’s bij de te kletsen. Schrijven is een eenzaam beroep, dat je thuis in je eentje uitvoert. Zo’n festival is dan ook bij uitstek een moment om collega’s tegen te komen. Met Cathinca en Mascha deelde ik een stand, maar tegenover me ontdekte ik op zondag Patty van Delft. Kon ik mooi nog iemand die Wonderland kocht naar haar sturen voor een extra handtekening in het boek! Bij de stand van Godijn vond ik Garvin Pouw en Marguerita Le Roy en op zondag was Lysander Mazee als bezoeker aanwezig. Daarmee moest ik natuurlijk even op de foto met ons boek erbij!


Beroemde artiest

Op zondag om 17:30 uur mocht Cathinca harpspelen op het muziekpodium in The Great Hall! Je kon meteen merken dat ze een groot netwerk heeft opgebouwd: de bankjes zaten vol en mensen vroegen de hele dag door hoe laat ze moest spelen. Ik begrijp ook wel waarom: ze speelde en zong prachtig, een repertoire dat ook vele van mijn eigen lievelingsmuziek in zich droeg. Nightwish, Within Temptation, Loreena McKennit, de Outlander Theme Song, Disneyliedjes… Het kwam allemaal voorbij!


Voor herhaling vatbaar: Midwinterfair!

Ik liet Cathinca weten dat ik optimaal stond te genieten en dat ik graag nog wel eens mee wilde. Ze liet meteen vallen dat ze op 7 en 8 december een stand heeft tijdens de Midwinterfair in Archeon (Alphen aan den Rijn) en dat ze nog wel iemand in de stand kan gebruiken, aangezien ze ook daar harp mag spelen! Ik heb meteen ja gezegd. Heb je deze fair dus gemist, dan kun je gedag komen zeggen op 7 en 8 december 😉


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s