Het Koeienmeisje in de bundel Magisch

“De verhalen zijn erg divers. Sommige zijn ontzettend spannend, andere wat trager, maar diepgaander, sommige zijn grappig en sommige zijn serieus. Hoewel ik natuurlijk wel voorkeuren heb (zoals Jim Djinn van Eva Moraal, Hart van Goud van Mascha Schoonakker en Het Koeienmeisje van Marijke F. Jansen) vond ik ze allemaal goed doordacht en origineel.”

Drukinkt

“Al deze verhalen, met wat voor boodschap ook, maakt het boek voor elk wezen magisch. Niet alleen zullen de auteurs terecht trots zijn op deze bundel, de lezers zullen vooral ook trots zijn dat Nederland zo’n mooi aantal aan Young Adult en Urban Fantasy schrijfsters rijk is.”

SJM Schrijft

Het Koeienmeisje (kort verhaal, juni 2017)

Opgenomen in de bundel Magisch
ISBN: 9789463678100
€ 18,46
Uitgever: Dutch Venture Publishing
Klik hier voor meer informatie.

Het Koeienmeisje, kort verhaal
In het Koeienmeisje moet Joris van zijn moeder naar zijn oma, die een ambachtelijke boerderij heeft. Omdat het onderhoud toch te zwaar begint te worden voor haar, moet Joris haar helpen bij de verkoop van de boerderij. Maar hij heeft zijn kop er niet echt bij, want eigenlijk wil hij daar helemaal niet zijn. Dan gebeuren er rare dingen: koeien die geheimzinnig beginnen te loeien in het holst van de nacht en dan is er ook nog de spookachtige verschijning van het legendarische Koeienmeisje…

“Ik schreef de oorspronkelijke versie van Het Koeienmeisje tijdens het eerste YA Summer Camp van Storm Publishers (lees hier het verslag met een paar foto’s van de locatie), maar stiekem vond ik het verhaal zo leuk, dat ik het thuis verder uitbreidde. Deze lange versie kun je nu lezen in de bundel Magisch, samen met nog acht andere verhalen van Eva Moraal, Jen Minkman, Vanessa Gerrits, Rianne Werring, Debora Elisabeth, Mascha Schoonakker, Daniëlle Dijkstra en Isabel Peters.”

Marijke F. Jansen

Flaptekst van Magisch

In deze spannende bundel Magisch voor young adults staan paranormal romance verhalen van Eva Moraal, Jen Minkman, Vanessa Gerrits, Marijke F. Jansen, Rianne Werring, Debora Elisabeth, Mascha Schoonakker, Daniëlle Dijkstra en Isabel Peters.

Wat zou jij doen als de jongen op wie je verliefd werd de Lazarusprijs betaald bleek te hebben voor zijn leven? Of als je je hart echt in duizend stukjes kon laten vallen en er aan kon sterven?

In deze verhalen word je meegenomen naar magische bossen, behekste boerderijen, vorige levens, maanverlichte nachten en het einde der tijden. Kan die geest in de fles jouw leven echt een andere wending geven? Of dat zusje dat ineens blijkt te kunnen toveren..?

Verhalen van de hand van Eva Moraal (Overstroomd), Jen Minkman (Schaduw van de tijd, Het boek van voorheen), Vanessa Gerrits (Tweedehands vleugels) en nog zes auteurs die al eerder verhalen in het young adultgenre publiceerden. Stuk voor stuk zijn deze verhalen ‘Magisch’!

Recensies

Benieuwd wat anderen van Magisch vinden? Hieronder een overzicht van verschenen recensies: