Helse heenreis in de bundel Wonderland

“Dit was mijn favoriete verhaal in deze bundel! Het was zo ontzettend emotioneel en Killian was zo realistisch en triest. Zo knap hoe de schrijfster in zo weinig woorden zo’n levensecht personage heeft weten neer te zetten. Het paranormale element in dit verhaal was erg leuk en verrassend en het einde was prachtig ❤”

Confessions of a serial reader

“Marijke F. Jansens’ personages komen binnen enkele pennenstreken tot leven. Zelden voelden personages met zo weinig woorden zó levensecht. Helse Heenreis combineert het paranormale moeiteloos met het moderne, de ruwe realiteit met hoopvolle toekomstmuziek en alledaagse ellende met zacht ontluikende liefde.”

Werring Werk

Helse Heenreis (kort verhaal, november 2017)

Het blauwe omslag

Opgenomen in de bundel Wonderland
ISBN:978-94-92585-05-9 (blauw omslag, inmiddels uitverkocht)
ISBN: 978-94-92585-29-5 (wit omslag, inmiddels uitverkocht)
ISBN: 978-94-63865-91-3 (wit omslag)
€ 18,50
Uitgever: Dutch Venture Publishing
Klik hier voor meer informatie.

Bestel hier Wonderland gesigneerd door Marijke F. Jansen via Liefs, de auteur

Helse Heenreis, kort verhaal
In Helse Heenreis besluit Killian dat hij klaar is met het leven. Met Chop Suey van System of a Down in zijn oren neemt hij afscheid op het Zeeuwse strand. Dan valt er plotseling een meisje bovenop hem. Ze lijdt aan geheugenverlies en heeft het ijskoud. Killian ontdekt dat een speldenprikje hoop soms genoeg is om de meest duistere plekken te verlichten. Zelfs in je eigen hoofd.

‘In Helse Heenreis heb ik twee thema’s centraal gezet die steeds vaker voorkomen in onze eigen cultuur: depressiviteit en alcoholisme. Ik wilde van beide laten zien hoe destructief ze kunnen zijn voor een persoon en een gezin/omgeving, maar ook dat er altijd een uitweg is uit zo’n situatie. Dat er altijd hoop is.’

Marijke F. Jansen

Flaptekst van Wonderland

Dikke sneeuwvlokken, cadeautjes onder de boom, overal lichtjes en knusse kerststalletjes: het is weer tijd voor de gezelligste maand van het jaar. In navolging van internationale bestsellers ‘Let it snow’ en ‘My True Love Gave To Me’ hebben tien young adultauteurs uit Nederland en België een bundel vol romantische kerstverhalen geschreven die je hart sneller zullen doen kloppen. Van fantasy tot contemporary en van thriller tot paranormal: ‘Wonderland’ bevat voor ieder wat wils met verhalen waarin ware liefde en de kerstgedachte centraal staan. Met deze collectie heb je tien goede redenen in handen om lekker bij de open haard te kruipen en weg te dromen tijdens de decembermaand! Met verhalen van Jennefer Mellink, Jen Minkman, Chinouk Thijssen, Eva Moraal, Patty van Delft, Vanessa Gerrits, Marijke F Jansen, Rianne Werring, Anne Nicolai en Debora Elisabeth en illustraties van Emmy van Ruijven.

Deleted scene

Een hoofdstuk heeft de eindversie niet gehaald. Ben je nieuwsgierig naar het perspectief van moeder Joke? Hier kun je deze deleted scene lezen.

Boektrailer

Er is ook een prachtige boektrailer bij deze bundel gemaakt!

Bekijken via YouTube

Blogtour en recensies

November 2017 stond helemaal in het teken van Wonderland en daarom was er op elke dag van deze maand op een boekenblog in Nederland of Belgie aandacht voor Wonderland. Kijk hier voor een overzicht van de Wonderland Blogtour!

Recensies
Benieuwd wat anderen van Wonderland vinden? Hieronder een overzicht van verschenen recensies:

Wonderland in de media

Hier kun je zien waar Wonderland allemaal onder de aandacht is geweest:

Over de boekpresentatie van Wonderland

Evenementen rondom Wonderland

  • 23 & 24 november 2019: Winter Castlefest te Lisse. Marijke F. Jansen deelt hier een boekenstand met Cathinca van Sprundel en Mascha Schoonakker op de markt.
  • 29 februari en 1 maart 2020: Fantasy Fest te Rijswijk. Marijke F. Jansen deelt hier een boekenstand met Cathinca van Sprundel.
  • 6 en 7 juni 2020: Zomerfolk Rapalje Festival te Groningen. Marijke F. Jansen deelt hier een boekenstand met Cathinca van Sprundel.
  • 30 en 31 juli en 1 en 2 augustus 2020: Castlefest te Lisse. Marijke F. Jansen zal zaterdag 1 en zondag 2 augustus aanwezig zijn. Ze deelt hier een boekenstand met Cathinca van Sprundel.
  • 19 en 20 september 2020: Elfia Arcen te Arcen. Marijke F. Jansen deelt hier een boekenstand met Cathinca van Sprundel.
  • 25, 26 en 27 september 2020: Historisch Zoetermeer te Zoetermeer. Marijke F. Jansen deelt hier een boekenstand met Cathinca van Sprundel.
  • 28 en 29 november 2020: Winter Castlefest te Lisse. Marijke F. Jansen deelt hier een boekenstand met Cathinca van Sprundel.
  • 12 en 13 december 2020: Midwinterfair te Alphen aan den Rijn (Archeon). Marijke F. Jansen deelt hier een boekenstand met Cathinca van Sprundel.