Stem van Sakura in de bundel Brave New Love

“Dit was zonder twijfel mijn absolute favoriet in de bundel <3”

Confessions of a Serial Reader

“Ze heeft een mooie, beeldende schrijfstijl, waardoor ik me kon voorstellen dat ik met ze mee liep.”

Tamara Haagmans op Hebban

“Wat ik vervolgens deed na het uitlezen van Brave New Love? Ik pakte het boek gewoon keer op keer weer op.”

Ivette met een I

Stem van Sakura (kort verhaal, juli 2018)

Opgenomen in de bundel Brave New Love
ISBN:978-94-92585-20-2
Uitgever: Dutch Venture Publishing
€ 17,95
Klik hier voor meer informatie.

Bestel hier Brave New Love gesigneerd door Marijke F. Jansen via Liefs, de auteur

De verhalen van Brave New Love

 1. Miranda Peters – Vuurkoningin
 2. Lysander Mazee – Uit de diepte
 3. Sophia Drenth – Dag, dromer
 4. Natascha van Limpt – Spiegelvrees
 5. Isabel Peters – Sanssouci
 6. Marijke F. Jansen – Stem van Sakura
 7. Jen Minkman – Het bitterzoetste verhaal
 8. Debora Elisabeth – Over de grens
 9. Tamara Haagmans – Phantom of the Opera
 10. Oli Veyn – Sympathy for the devil

Stem van Sakura, kort verhaal

In Stem van Sakura is Thom met zijn ouders op vakantie in Tokyo. Op het drukste kruispunt verliest hij hen echter uit het oog. Dan ontmoet hij Seijun, een Japans meisje. Vanaf het eerste moment is er iets in haar wat hem aantrekt, waardoor hij maar moeilijk afscheid kan nemen. In een impulsief moment stelt hij voor dat zij hem de stad laat zien en zij stemt in. Maar hoe leer je elkaar beter kennen als je elkaars taal niet spreekt?

‘Het leek me voor dit verhaal leuk om eens te spelen met het begrip “taal”. Jongeren in Japan leren geen Engels op school, waardoor de kans op een gigantische taalbarriere daar helemaal niet zo klein is. In Nederland is dat bijna ondenkbaar geworden. Bovendien vind ik stedentrips zelf erg leuk. Ik wilde er een backpack-achtig verhaal van maken waarin je als lezer de stad kunt ontdekken en waardoor je hopelijk zelf ook nieuwsgierig wordt naar de plekjes die genoemd worden in het boek.’

Marijke F. Jansen

Playlist

Omdat elk hoofdstukje van Stem van Sakura begint met een liedtitel, heeft Marijke op Deezer en Spottify een playlist aangemaakt met alle nummers. Zoek gewoon op Stem van Sakura. De playlist heeft een afbeelding met de bookcover.

Flaptekst van Brave New Love

Durf jij jezelf te zijn? Wat als je de krachten van het vuur kunt beheersen, maar wordt gepest omdat je op hetzelfde geslacht valt? Wat als je juist door je handicap een bovennatuurlijke gave hebt? En wat als de enige manier om jezelf t zijn betekent dat je in opstand moet komen tegen alles wat je hebt geleerd?

In de bundel Brave New Love laten tien Nederlandse YA-auteurs met hun verhalen zien dat diversiteit belangrijk is. Dat je mag zijn wie je bent. Dat je daardoor een vleugje magie in je leven kunt toelaten.

Diversiteit in Stem van Sakura

‘In ‘Stem van Sakura’ zit de diversiteit hem vooral in de verschillende culturen,’ vertelt Marijke. ‘Thom komt uit Nederland en Seijun uit Japan. Ze hebben een hele andere achtergrond, spreken zelfs geen gemeenschappelijke taal. Het jezelf durven zijn komt op een andere manier naar voren in het verhaal. Thom heeft zijn broer verloren en merkt dat zijn ouders na zijn dood anders naar Thom zijn gaan kijken. Dat ze andere verwachtingen van hem hebben. Daar worstelt hij mee.’

Leuk weetje: paranormal romance in real life (of real love)

Terwijl Marijke ‘Stem van Sakura’ aan het schrijven was, trok haar vriend Eóin haar naam op een lootje voor het Sinterklaasfeest. Op pakjesavond trok ze tot haar grote verrassing een prachtig pakketje ‘The Ritual of Sakura’ van Rituals uit het papier. De sakura is namelijk een belangrijk leidmotief in ‘Stem van Sakura’ en Marijke was op dat moment in haar hoofd veel bezig met deze bloem. In gedachten ging ze terug. Ze had Eóin wel een stukje voorgelezen uit het verhaal, maar dat was alleen het eerste hoofdstuk en daarin wordt niets gezegd over de sakura. Het idee was op dat moment ook nog heel pril, waardoor ze bijna zeker wist dat het hem niet had verteld. Toch wilde ze het zeker weten. ‘Wist je dat?’ stamelde ze. ‘Dat ik een verhaal aan het schrijven ben waarin de sakura een hele belangrijke rol speelt? Ik heb afgelopen week zelfs iets geschreven waarin dit pakketje…’ Ze wees op het mooie pakketje dat ze zojuist van het papier had bevrijd. ‘…letterlijk wordt genoemd!’ Eóin keek een beetje ongemakkelijk terug. ‘Eh, nee. Ik dacht gewoon dat je wel een verwenpakketje had verdiend.’ Toch kon Marijke het niet zomaar loslaten. ‘Maar waarom dan deze geur? Deze specifieke geur? Wist je dat…?’ Opnieuw schudde hij zijn hoofd. ‘Nee, deze zag er gewoon erg mooi uit.’ Stiekem maakte het haar heel gelukkig dat hij het niet geweten heeft, want nu houdt ze het erop dat deze gebeurtenis bewijst dat er ook paranormal romance plaatsvindt in het echte leven. 😉

Blogtour en recensies

Van 11 tot 18 juni 2018 loopt de Brave New Love Blogtour. Elke dag van deze Blogtour is er op een boekenblog in Nederland of Belgie aandacht voor Brave New Love. Kijk hier voor een overzicht van de Brave New Love Blogtour!

Recensies
Benieuwd wat anderen van Brave New Love vinden? Hieronder een overzicht van verschenen recensies:

Brave New Love in de media

Hier kun je zien waar Brave New Love allemaal onder de aandacht is geweest:

Evenementen rondom Brave New Love

2018

 • 1 juli 2018: YA Summer Bookloving Event – Glitter & Glamour bij Van Piere in Eindhoven. De officiele boekpresentatie van Brave New Love. Bijna alle auteurs van de bundel zijn hierbij aanwezig, waaronder Marijke F. Jansen
 • 8 juli 2018: Signeersessie bij Boekhandel Haasbeek in Alphen aan den Rijn. Aanwezig zijn Jen Minkman, Sophia Drenth en Lysander Mazee
 • 14 juli 2018: Signeersessie bij The Read Shop Kroonpassage in Lelystad. Aanwezig zijn op deze zaterdag Marijke F. Jansen, Jen Minkman en Lysander Mazee
 • 23 juli 2018: Roze Maandag

2020

 • 29 februari en 1 maart 2020: Fantasy Fest te Rijswijk. Marijke F. Jansen deelt hier een boekenstand met Cathinca van Sprundel.
 • 6 en 7 juni 2020: Zomerfolk Rapalje Festival te Groningen. Marijke F. Jansen deelt hier een boekenstand met Cathinca van Sprundel.
 • 30 en 31 juli en 1 en 2 augustus 2020: Castlefest te Lisse. Marijke F. Jansen zal zaterdag 1 en zondag 2 augustus aanwezig zijn. Ze deelt hier een boekenstand met Cathinca van Sprundel.
 • 19 en 20 september 2020: Elfia Arcen te Arcen. Marijke F. Jansen deelt hier een boekenstand met Cathinca van Sprundel.
 • 25, 26 en 27 september 2020: Historisch Zoetermeer te Zoetermeer. Marijke F. Jansen deelt hier een boekenstand met Cathinca van Sprundel.
 • 28 en 29 november 2020: Winter Castlefest te Lisse. Marijke F. Jansen deelt hier een boekenstand met Cathinca van Sprundel.
 • 12 en 13 december 2020: Midwinterfair te Alphen aan den Rijn (Archeon). Marijke F. Jansen deelt hier een boekenstand met Cathinca van Sprundel.